Logo Nieuwe BV
Menu

Veelgestelde vragen

Onderstaand een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de opbouw van BV's, kosten, introductie van de Flex BV en de procedure bij een aanvraag via de website.

Staat uw vraag er niet tussen neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.

Moet de oprichting van een B.V. via de notaris?

Ja. Een BV wordt opgericht door middel van een notariële akte.

Wat is een flex-BV?

De Flex-BV bestaat op zich niet. De term Flex-BV slaat op de wijzigingen van de wettelijke bepalingen over de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV). Het bv-recht wordt flexibeler. De Flex-BV is dus de BV zoals we die kennen, maar dan onder vernieuwd recht.

(bron: www.kvk.nl)

Kan ik mijn eenmanszaak inbrengen in een BV opgericht door De Nieuwe BV?

Het inbrengen van een eenmanszaak in een BV is maatwerk. Alvorens een eenmanszaak kan worden ingebracht gaat er een adviestraject aan vooraf.  Dit maatwerk wordt over het algemeen door een accountant of fiscalist geleverd omdat zij de financiële positie van uw bedrijf het beste kennen. Het is daarom niet mogelijk om uw eenmanszaak om te laten zetten naar een BV zonder tussenkomst van accountant/fiscalist (en soms ook de Belastingdienst). Wilt u meer informatie over dit traject neem dan gerust contact met ons op per e-mail (info@nieuwebv.nl) of via telefoon: 0320-286005.

Wat zijn de extra kosten van een adviestraject waarbij ik mijn eenmanszaak wil inbrengen in een BV?

Indien uw accountant/ fiscalist alle benodigde aanlevert zijn de extra kosten van De Nieuwe BV  € 350 exclusief BTW.

De nieuwe wet kent een uitkeringstoets. Wat houdt dat in?

Soms zult u geld aan de BV willen onttrekken, bijvoorbeeld om een dividenduitkering aan de aandeelhouders te doen. Dat kan natuurlijk alleen als er voldoende geld in de BV aanwezig is. De onderneming mag niet in gevaar worden gebracht en de schuldeisers willen ook betaald krijgen. Om die belangen van schuldeisers veilig te stellen, moet het bestuur toetsen of de BV ook na de uitkering in staat is om de opeisbare schulden te betalen. Kan de BV dat wel, dan moet het bestuur goedkeuring verlenen. Kan de BV dat niet, dan mag het bestuur geen goedkeuring verlenen.

(bron: www.kvk.nl)